Tips bij werken in de horeca

By september 11, 2017blog

De horeca. Sommige mensen vinden het een geweldige branche terwijl andere het juist weer heel lastig vinden om er in te werken. Het bezoeken is de kunst niet, maar het volhouden in de bediening, de keuken of de spoelkeuken wel. Daarom zullen wij je enkele tips geven om het werken in de horeca te overleven en er ook nog eens een hele leuke tijd van te maken.

Het juiste gedrag

Eén van de belangrijkste punten in de horeca is dat de klant de koning is en jij ervoor moet zorgen dat zij zich op hun gemak voelen. Tevreden gasten is voor iedere onderneming een must en daarom kan je niet verzaken. Heb je even een wat mindere dag? Geeft niet, kop op en zorg dat de klanten met een lach de deur uitgaan.

In elke onderneming komen er ook wel eens lastige klanten op bezoek. Het gevaar schuilt hier dat je al snel geneigd bent om minder vriendelijke te zijn en het af te reageren op anderen. Hier moet je boven staan en de klant behandelen zoals je ook bij anderen doet.

Kennis van de zaak

Sommige klanten bestellen een kop koffie en daar zal je niet meer van horen. Echter zijn er ook een hoop mensen die wat meer willen weten over de achtergrond van de onderneming of hebben erg specifieke vragen over de menukaart. Daarom moet je ervoor zorgen dat je voldoende weet over de invulling van de menukaart en de geschiedenis van het bedrijf waarvoor je werkt. Zo val je nooit door de mand en kan je de klant netjes te woord staan.

Ben je nog op zoek naar een baan? Een studentenbijbaan in Tilburg is er altijd wel te vinden alleen is het afhankelijk van de wensen die je hebt. Ben je niet zo kieskeurig? Bekijk dan eens de website van Doen Horeca om beschikbare vacatures te zien.

 

Leave a Reply