Wat is latte art?

Latte art, letterlijke betekenis melkkunst, staat voor het creëren van vormen en figuren op een cappuccino of latte macchiato. Voor het maken van latte art zijn apparatuur en ingrediënten van hoge kwaliteit een absolute must. Daarnaast dient de barista zijn of haar handelingen perfect uit te voeren.

Waarom mee met de trend?

Latte art maakt al jaren lang een opmars in de horeca wereld. Als we over latte art spreken hebben we het dan ook niet over een hype maar over een trend. Koffiekunst is dan niet meer exclusief te vinden bij koffiespeciaalzaken. Vele horeca zaken zijn er inmiddels achter dat latte art een stuk beleving aan de koffie toevoegt.

Wat leer je tijdens een latte art workshop?

De workshop bestaat uit twee onderdelen, de theoretische kant en de praktijk kant. De theorie bestaat uit het leren kennen van de technieken er nodig zijn om latte art te kunnen maken. Hierin speelt kennis over de benodigde apparatuur een grote rol. In het praktijk gedeelte ga je daadwerkelijk aan de slag met koffie. In het praktijk gedeelte leer je latte art te bereiden, hoe je figuurtjes maakt en hoe je etching toepast.

latte art cursus