De beginselen van het starten van een horecazaak

By september 11, 2017blog

De economie trekt weer aan en mensen hebben weer meer te besteden aan luxe producten en uitjes, en dit is ook te merken in de horeca. Het gaat weer goed met de horeca en dat is te merken aan het toenemende aanbod. Het is dan ook een mooi moment om een dergelijke onderneming te beginnen. Heb je zelf ook plannen om iets in de horeca te beginnen? Lees dan onze tips waarmee je aan de slag kan!

Zoeken voor een geschikte locatie

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte locatie, houd dan met verschillende zaken rekening. Kan het bijvoorbeeld wel als horeca gelegenheid gebruikt worden? Informeer hiervoor bij de desbetreffende gemeente of er een bepaald bestemingsplan is om onduidelijkheden in een later stadium te voorkomen. Doe daarnaast ook al navraag naar de nodige vergunningen. Wil je bijvoorbeeld alcohol gaan schenken? Maak dit dan kenbaar bij de gemeente.

Doe verder tevens onderzoek naar je doelgroep en of dit past in de wijk waar jouw pand komt. En hoe zit het met de concurrentie? Ben je van toegevoegde waarde op deze locatie?

Vorm geven

Wanneer je eenmaal een locatie hebt gevonden, kan je daadwerkelijk aan de slag. Maak bijvoorbeeld een plattegrond en ga na of dit haalbaar is qua indeling en of het voldoet aan de veiligheidseisen. Maak tevens profielschetsen van het type werknemers die je aan wilt trekken. Zo kan je gericht op zoek gaan naar geschikt personeel. Denk daarnaast ook aan hoe je wilt dat het imago is van jouw bedrijf en hoe het personeel onderling is. Zo is het voor het groepsgevoel bijvoorbeeld goed om werkkleding aan te schaffen om een eenheid te creeren. Zo kan je ook horeca T-shirts laten bedrukken om het geheel persoonlijk te maken aan jouw bedrijf of zelfs aan je werknemer.

Leave a Reply